O altfel de adunare

by dumitru on 20 ianuarie 2015 · 44 comments

Daca stim ca :

2+3=8,
3+7=27,
4+5=32,
5+8=60,
6+7=72,

Care este rezultatul pentru:
7+8= ???

Probleme similare:

[Arata raspunsurile] [Raspunde si tu!]

{ 44 comments… read them below or add one }

1 Petru 20 ianuarie 2015 la 14:30

Raspuns corect = 98
Semnul ‘+’ se inlocuieste cu ‘x’, iar al doilea termen al inmultirii este incrementat, de fiecare data, cu (ina) o unitate, astfel:
2+3=8 devine de fapt 2 x (3+1), 3+7=27 devine 3 x (7+2)
4+5=32 devine 4 x (5+3), 5+8=60 devine 5 x (8+4) si in sfirsit
6+7=72 devine 6 x (7+5)
Atunci 7+8 devine 7 x (8+6) = 7 x 14 = 98

Răspunde

2 Raluca 21 ianuarie 2015 la 0:44
3 Isa 22 ianuarie 2015 la 14:05
4 Cristina Cufteac 22 ianuarie 2015 la 14:11
5 Lelu_Vs 22 ianuarie 2015 la 18:37

2(3+1)=8
3(7+2)=27
4(5+3)=32
5(8+4)=60
6(7+5)=72
Atunci raspunsul la 7+8 este 7(8+6)=98.

Răspunde

6 Octavian 23 ianuarie 2015 la 22:36

E simplu.7+8= 7*8+7*6=56+42=98
Regula de compunere : se inmultesc “termenii” intre ei si la rezultat se aduna primul inmultit cu pozitia operatiei in sirul de adunari.

Răspunde

7 Adriana 25 ianuarie 2015 la 15:25
8 Claudita 25 ianuarie 2015 la 21:24

Raspunsul este 98

Răspunde

9 Sebastian 26 ianuarie 2015 la 2:49

98 e raspunsul.

Răspunde

10 Einstein 26 ianuarie 2015 la 8:33

105

Răspunde

11 Claudiu 26 ianuarie 2015 la 10:44

7+8=96

Răspunde

12 Suca 26 ianuarie 2015 la 20:24

[(a+b) * a] – a => 7+8= 98

Răspunde

13 Einstein 26 ianuarie 2015 la 20:57

Raspunsul este 98.
Varianta 1: se face produsul dintre cifre si prima cifra se inmulteste cu cifra precedenta.adica :2+3=8->2*3+1*2
3+7=27->3*7+2*3…
Varianta 2: se inmulteste prima cifra cu suma dintre cele 2 cifre din care se scade 1 adica: 2+3=8-> 2*(2+3-1)
3+7=27->3*(3+7-1)…

Răspunde

14 B 26 ianuarie 2015 la 23:33

7+8=35

2+3=8
3+7=27
2+3+3+7=8+27
15=35
7+8=35

Răspunde

15 Denisa 27 ianuarie 2015 la 9:12

7+8=(7*8)+(7*6)=56+42=98

Răspunde

16 aaaa 27 ianuarie 2015 la 21:28

7+8=98 :))

Răspunde

17 Dan 29 ianuarie 2015 la 23:30

Destul de simplu: 98. Daca a+b=c, atunci (a*b)+a*(a-1)=c

Răspunde

18 Cristina 31 ianuarie 2015 la 1:02

presupun ca 104 :)

Răspunde

19 Andrei 1 februarie 2015 la 17:22

E 144?

Răspunde

20 Daniel 1 februarie 2015 la 23:27
21 marius 2 februarie 2015 la 8:34
22 marius chivu 2 februarie 2015 la 8:40

SIGUR 98

Răspunde

23 Laurentiu Cojocaru 2 februarie 2015 la 12:49
24 Alina 2 februarie 2015 la 23:10

Raspuns: 98

Răspunde

25 Ghisa Ioachim 3 februarie 2015 la 0:26

Raspunsul este 98.
Perntru rezolvare trimiteti mail la ghisa.ioachim@Yahoo.com

Răspunde

26 msg4u 3 februarie 2015 la 10:16

Solutia e : 98

[(7+8)x7]-7 = 98

Răspunde

27 mihai 3 februarie 2015 la 21:57
28 nico 4 februarie 2015 la 11:11
29 vdaemon 4 februarie 2015 la 20:08

7+8 = 98

Răspunde

30 Alex 6 februarie 2015 la 1:01
31 Alexandru Muraru 6 februarie 2015 la 9:25

Raspunsul este: 7+8 = 98.
Avem urmatoarea regula: a+b = a*(a-1) + a*b

Răspunde

32 sergiu 6 februarie 2015 la 12:56
33 gabriel 7 februarie 2015 la 23:09
34 gabriel 7 februarie 2015 la 23:12

98, pardon

Răspunde

35 Ovi 9 februarie 2015 la 11:23

a+b=a*(a+b-1)
7+8=98.

Răspunde

36 kvc 9 februarie 2015 la 14:23
37 Adrian 10 februarie 2015 la 12:58

7*6+8*7 =98

Răspunde

38 Bush 11 februarie 2015 la 15:58

a+b este de fapt =a*b+a*(a-1) deci raspunsul e 7*8+7*6= 98

Răspunde

39 Nicolas 4 martie 2015 la 12:49

Urmând logica primelor calcule rezultă:

[(7+8) x 7]-7=98

Răspunde

40 Bogdan 2 aprilie 2015 la 16:35

7*(8+6)=98

Răspunde

41 Albu 27 aprilie 2015 la 10:48

106

Răspunde

42 alb 3 iunie 2015 la 15:56

raspuns 74

Răspunde

43 Catalina A 27 iunie 2015 la 14:26
44 bia 27 decembrie 2015 la 16:42

7+8=???

7-4=3

3+8 =8+3 83

Răspunde

Leave a Comment

*

Previous post:

Next post:

</