Problema: Vasele cu apa

by dumitru on 16 aprilie 2013 · 10 comments

Inca o problema de logica primita la sectiunea “Propune o problema”

Avem V1si V2, doua vase cu apa. Turnam din V1 in V2 atat cat contine V2. Apoi turnam din V2 in V1 atat cat a mai ramas in V1. Si asa mai departe… Dupa 5 astfel de operatii, in cele doua vase raman cate 64 litri de apa. Ce cantitate de apa era la inceput in fiecare vas?

Propusa de Constantin

Probleme similare:

[Arata raspunsurile] [Raspunde si tu!]

{ 10 comments… read them below or add one }

1 Gabriela Vasile 18 aprilie 2013 la 9:12

In primul vas erau la inceput 86 de litri si in cel de-al doilea, 42 de litri.

Răspunde

2 forsaken 18 aprilie 2013 la 23:43

V1=91.5625
V2=46.4375
Sau
V1=86
V2=42
…depinde, enuntul este interpretabil !!

Răspunde

3 Alex 19 aprilie 2013 la 22:17

V1 + V2 = 64 L
La momentul initial avem:
V1 = 21 | 10 20 8 16 0
V2 = 11 | 22 12 24 16 32
Dupa 5 mutari gasem in V1=zero L, iar in V2=32L

Răspunde

4 Alex 19 aprilie 2013 la 22:19

Scuze, am uitat sa mentionz ca valorile trebuiesc inmultite cu 2.

Răspunde

5 Alex 19 aprilie 2013 la 22:44

Raspunsu de mai sus e gresit.
p.s. sa-l stearga cineva

Right answer: V1=86L & V2=42L
http://postimg.org/image/6rezly5yf/

Răspunde

6 Lelu_Vs 21 aprilie 2013 la 8:48

V1=86 litri, V2=42 litri.
Cum ??
Notam Primul vas cu A si Vasul al 2-lea cu B.
1. In A vor fi V1-V2 litri, in B vor fi 2xV2 litri
2. In A vor fi 2x(V1-V2) litri, in B vor fi 2xV2-(V1-V2) litri
3. In A vor fi 2x(V1-V2)-(2xV2-(V1-V2)) litri, in B vor fi 2x(2xV2-(V1-V2)) litri. Pentru simplificare – in A vor fi 2xV1-2xV2-2xV2+V1-V2=3xV1-5xV2 iar in B vor fi 2x(3xV2-V1)=6xV2-2xV1.
4. In A vor fi 2x(3xV1-5xV2) litri, in B vor fi 6xV2-2xV1-(3xV1-5xV2) litri. Pentru simplificare – in A vor fi 6xV1-10xV2 iar in B vor fi 11xV2-5xV1.
5. In A vor fi 6xV1-10xV2-(11xV2-5xV1) litri, in B vor fi 2x(11xV2-5xV1) litri. Pentru simplificare – in A vor fi 11xV1-21xV2 iar in B vor fi 22xV2-10xV1.
De aici rezulta ca 11xV1-21xV2=22xV2-10xV1=64 de litri. Rezolvand, iese V1=86 si V2=42 litri.
Pas cu pas:
1.V1=86-42=44; V2=42×2=84
2.V1=44×2=88; V2=84-44=40
3. V1=88-40=48; V2=80
4. V1=48×2=96; V2=80-48=32
5. V1=96-32=64; V2=32×2=64.

Răspunde

7 Alex 26 aprilie 2013 la 13:19

Cu raspunsu meu ce ati facut? Vad ca i-ati dat delete

Răspunde

8 dumitru 2 mai 2013 la 17:38

Raspunsurile nu apar imediat pe site.

Răspunde

9 vali 8 iunie 2013 la 2:31
10 Eugen 18 iunie 2013 la 19:16

RASPUNSUL ESTE CLAR : V1=84
V2=44

Răspunde

Leave a Comment

*

Previous post:

Next post:

</