Calcule

by dumitru on 8 februarie 2010 · 26 comments

Daca:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96

Atunci  9 + 7 = ?

Propusa de Ciprian D.

Probleme similare:

[Arata raspunsurile] [Raspunde si tu!]

{ 1 trackback }

Tweets
8 februarie 2010 la 12:58

{ 25 comments… read them below or add one }

1 Marius 8 februarie 2010 la 12:36

144

Răspunde

2 clawd 8 februarie 2010 la 12:37

144 :P

Răspunde

3 lili 8 februarie 2010 la 12:48

Raspuns :144 [(9+7)*9]

Răspunde

4 oanastef 8 februarie 2010 la 12:48

144 (se inmulteste prima cifra cu suma lor 9*(9+7)=9*16=144 )

Răspunde

5 L. 8 februarie 2010 la 12:51

144

Răspunde

6 Andreea Petcu 8 februarie 2010 la 12:58

raspunsul este (9+7)*9=144

Răspunde

7 waven 8 februarie 2010 la 13:04

144

Răspunde

8 Costi 8 februarie 2010 la 13:10

9+7=144

Răspunde

9 Vali 8 februarie 2010 la 13:17

Clue: x + y f(x,y)
Rule: f(x,y) = x * (x + y)

9 + 7 = 9 * (9 + 7) = 144

Răspunde

10 Cosmin 8 februarie 2010 la 15:05

Raspunsul este 144.

Rezultatul sumelor provine din inmultirea primei cifre cu suma ‘adevarata’ a cifrelor(ex: 2*(2+3)=10; 7*(7+2)=63 etc.)

Răspunde

11 DianaC 8 februarie 2010 la 15:30

9 + 7 = 9 * (9+7) = 144

Răspunde

12 aiu 8 februarie 2010 la 16:14

144=9*16

Răspunde

13 laprican 8 februarie 2010 la 18:15

se observa ca a+b=a*(a+b).
9+7=9*(9+7)=144

Răspunde

14 x 8 februarie 2010 la 18:36

144

Răspunde

15 Sonya 8 februarie 2010 la 22:18

144

Răspunde

16 Alexandra 8 februarie 2010 la 23:00

144 regula fiind a+b –> (a+b)*a

Răspunde

17 *anto* 9 februarie 2010 la 0:04

144

se inmulteste prima cifra cu suma celor doua si se obtine rezultatul.
2* (2+3) =10
7*(7+2) = 63 etc. :D

Răspunde

18 pufonel 9 februarie 2010 la 0:30

144

Se inmulteste prima cifra cu suma celor 2. Deci 9*(9+7)=144

Răspunde

19 rodinescu 9 februarie 2010 la 8:19

Raspunsul este 144

Răspunde

20 ab 9 februarie 2010 la 10:12

pai se aduna termenul 1 + termenul 2 ssi apoi se inmulteste cu termenul 1

ex: 2+3=10
2×3=5×2=10

deci
9+7=72
9×7=63+9=72

buna problema

ps:am bnumai 10 ani :P

Răspunde

21 dumitru 9 februarie 2010 la 14:56

e buna problema, dar ai raspuns gresit! :) desi ai facut un rationament bun, ai gresit in final cand ai facut exact pe dos. pai nu ziceai tu ca e (t1+t2)*t1 ? de ce ai facut (t1*t2)+t1 ?

Atentie la neatentie! :D

Răspunde

22 Beni 9 februarie 2010 la 11:49

9 x (9+7)=9x 16=144

Răspunde

23 alex 18 ianuarie 2014 la 1:28

cum toti dati raspunsuri tampite ?… nu e evident algoritmul ala?, 2+3=10 ,7+2=63 de aici rezulta ca (2+3 ) ori 2 =10, 7+2 totul ori 7 = 63 de unde reiese ca 9+5=14 ori 9 astai tot….

Răspunde

24 ovidiu 10 octombrie 2011 la 21:13

9+7=(9+7)x9=16×9=144

Răspunde

25 Ion 28 iulie 2012 la 14:15

144

Răspunde

Leave a Comment

*

Previous post:

Next post:

</